THE BLOGGERS

Tuesday, January 12, 2010

tunggu balasannyer~

Aku da jumpe email dari kawan aku yang aku niat memang nak bagi kat bunga-bunga cinta~
[mesej yang harap terkesan dihatinyer...]
so that dear memang lebih sayangkan aku dari si hitam girlfriend dear tu~

"Dear abang,
ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung.
abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke
kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan
kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan
disini... kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali..
sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah
terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3
malam... abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?
harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan
masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta
abang?
tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi
ayang nak dapat kiss g.morning pun susah
sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat
kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..
kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga
maintainance..ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..
kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang
kata ayang tak sedar diri
kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang
nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang
mengada-ngada
kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak
makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak
paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut
orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??
ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa..
tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe.. jaga diri
elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang
balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR
Love,
ayang"



dulu da penah bagi~ tapi dear da lupe:..
aku kene ingatkan balik nih!
tak boleh jadi~
aku ni reminder dear:.. so, kene jalankan tanggungjawab tu~
hehehe kite nantikan balasannyer k:...

**si hitam=kete



notaUNTUKdirisendiri: cemburu itu sayang

2 comments:

greenhall said...

hoho..
aku akan makesure aku syg bini lbh dr syg keta bila dah kawen nanti. t'kesan gak beb baca entry ni. huhu..

[asam]pedas said...

bagus2~