THE BLOGGERS

Tuesday, January 5, 2010

glup!

tadi, aku ade kelas berderet A 1 mase and kelas B 2 mase:..
[setiap mase 35 minit]
dan juge 3 mase lagi kelas tingkatan 1
[bebudak orientasi..aku berdondang gosip:... hahaha]
 
[sekadar gambar hiasan: biar betik?? cantik! kalau aku pakai ni, mesti kene buat kain senteng sket so that bunga tak tersangkut kat kain:.. nanti rosak plak]



cerite asal camni:..
mase untuk kelas A kul 140-215:..
kul 120++ ade announcement suh pegi astaka
[ade perjumpaan tergempar dengan BOS]
aku ingatkan sekejap jer:..
rupenyer sampai 210:..
camne aku nak tengok karangan tajuk cabuk tuh?
dahla kene buat free delivery bebudak sampai ke kelas!
panas!!!!
dalam kekalutan tu, aku suh bebudak tu masuk kelas without me!
aku nak terus ke kelas B plak la:... 0215-0325
lebih jadi kalut bile aku jalan n tertinggal sandal aku kat blakang:.. hangin!!
sengal gilak sandal nih!!
dalam hati aku kate, sandal ni sengaje nak kenekan aku coz aku cakap kat dier pagi tadi aku nak pakai sandal lain, dier da buat kaki aku melecet:.. cet!
ape nak buat:.. ramai saksi kat situ, dan aku kenela buat muke selambe:..
ulangan, selambe bukan control!

da masuk kelas tu, aku relax jap:..
then aku bagi karangan tajuk cabuk tu:..
hahaha aku bagi mase 30 minit untuk siapkan:..
ade yang bley siap, ade yang satu perkataan pon tak tulis!
cukup mase:..
aku tengok je muke budak tak tulis mende tu:..
dier tengok cam tak bersalah ko tau!!
aku tanye la kenape tak tulis lagi?
tetibe TUK! TUK! TUK!
[kacau!]

Budak: cikgu, cikgi *** suh budak yang ade masalah dengan buku teks datang jumpe dier kat bilik buku teks sekarang.
Cikgu: jap lagi tak bley ker??
Budak: ntah. tapi cikgi *** kate sekarang.
Cikgu: okay. rehat kang tak bley ke??
[mase aku abis mase rehat]
Budak: hehehe ermmm cikgi *** kate sekarang.
Cikgu: oklaaaaaa. suh cikgi *** tunggu jap.

aku pon lepaskan bebudak yang dimaksudkan 10minit lepas tu:..


panas punye pasal, aku bagila satu lagi tajuk berkenaan aktiviti keluarga pada cuti sekolah yang lepas:..
[karangan jenis pengalaman]
ntah paham ke tidak le bebudak tu:..
aku terangkan muke cam paham:..
aku tanye paham aje:.. bile aku gertak "sape mengarut, leher dier saye jerut"
baru ade sorang tanye, "majlis kahwin bley ke cikgu?"
kire aktiviti le tu kan??
aku pon iyekan aje le:.. untuk pengenalan:..
asalkan ade unsur2 pengalaman dan penceritaan:..
ceeewaahhh!


sekian lagi tamat~




notaUNTUKdirisendiri: sandal aku tu nak kene saman and sita! carik nota BM kat cikgu senior.

7 comments:

zaradgreat said...

amenda lah ko ajar nih.
ish3

sejarah nye mana?

ciknunu said...

"sape mengarut leher dier sy jerut"
cikgu kejam nieh..hehehe

sandal yg slamber kenakan tuan dy balik=)

sI tEDI said...

ekekekkee...

sempoi je cikgu ni!

imam said...

ape maksud cabuk tue cikgu oii..
aku tak pernah degau pon..
ko ngajau sekolah mane?

[asam]pedas said...

zaradgreat: bile mase plak aku ajr sejarah??

ciknunu: kejam dari kate jer:.. mane bley buat betul2 ciknunu oi..

si tedi: sempoi tak le tertekan sangat..

imam: carik sendiri le maksudnye:.. aku pon baru dengau..hahaha sekolah kat melake le..

greenhall said...

hohohoho.. nak aku blanja ko heel tu? haha..


nanti jgn lupa post bnyk2 lg karangan k.. xsabau nak guling2.

[asam]pedas said...

blanje r aku heel tu klo ko puas hati tgk aku pakai kain senteng..

cet! xleh r bebanyak,nti ko pening.