THE BLOGGERS

Monday, January 4, 2010

otak mereng

Hari ni aku gilak sebab otak aku kene tune keje petang
[time tdo ++ relax aku]
aku balik da maghrib sambil bawak kete dengar radio IKIM
[insaf sket:.. tapi tengah hari tadi da hentam HotFM sampai aku pon naik hot!]
sebenarnye yang buat aku gilak ni:..
tadi aku masuk kelas tingkatan 2**1

[gambar hiasan sedekah dari abang google]

biaselah kan, hari pertama mestilah kenalkan diri aku yang memang tak terkenal ni:..
memule ok:.. tetibe aku cam blur; tak tau nak cakap pe:..
aku nak suh buat karangan:..
[tadi sorang kakak kat depan meje aku ade bagi idea suh buat karangan bebas je:.. aku pon on kan aje le:..]
ade ke dengan bergaya aku suh buat karangan azam tahun baru saye!
bengang aku!
[da terlepas cakap]
Karangan cabuk!
[toing! toing! toing! tunjal kapla sendiri dengan gaye cam sakit kepale:.. bergaya bukan??]
aku tengok bebudak tu lebih cabuk dari aku coz semua tercengang nganga bile suh buat karangan azam tahun baru:..

TAPI!

sebagai seorang guru, kene pandai putar belitkan soalan cabuk kepada soalan bernas atau lebih bernas:.. hahahaha
akhirnye aku dapat idea lebih bernas untuk kenakan bebudak yang lebih cabuk dari aku tu dengan suh diorang buat karangan tu dengan sebut 3 perkare penting >> azam sebagai seorang anak, pelajar dan abang/adik.
cam sengal je soalan:.. tapi aku tibai jerk!
tetibe ade sorang budak baik(BB) datang kat aku:
BB: cikgu, camne nak buat pendahuluan karangan ni cikgu?
Cikgu: haaa itulah sebabnye saya bagi soalan yang senang ni:.. saya nak tengok setakat mana kamu boleh olah dari 4 perkataan menjadi kurang dari 180 patah perkataan. Lebih dari tu, mengarut!
BB: ermmm [muke kecewa sebab tak dapat jawapan sepatutnyer:.. ayat pendahuluan dari aku:.. kem salam!]
Kringggggg!!!!!!!!!! [panjang gilak! tak agak2]
Terima kasih cikgu! [huish! aku baru tutup buku and berdiri:.. belom lagi aku kate bley kuar rehat! bebudak ni memang nak kene]
takpe ar:.. muke memasing pon cam tapai basi, pegi makan lagi bagus le bebudak!
aku pon jalan la direct pegi surau nak tunaikan tanggungjawab aku yang lebih penting:..






notaUNTUKdirisendiri: esok aku nak tengok hasil karangan yang aku kate ade tajuk yang CABUK!

4 comments:

Q.A.S.E.H said...

CABUK2 pn...power tuh..tebaek punye lah cikgu..=)

**pssst,,xsabar nk tgu hasil karangan CABUK tu gk..**

greenhall said...

pe kata poastkan karangan2 yg cabuk2 kat cni. kot2 kita blh gelak ramai2! hahaha..

aku pun tak sabau gak nak baca. hehe



nikmat tak ngajo petang?

Lya Colours said...

kesian budak2 tuh konpius pulak

[asam]pedas said...

qaseh: hah! esok kite tengok sesame..harini tak sempat!

greenhall: bernas idea ko tuh! nanti aku postkan so that semua bley gelak sesame!
nikmat le coz kelas form 1 blom start.

lya:biar dier konpius skang daripada esok luse!