THE BLOGGERS

Saturday, December 12, 2009

..:cubit sampai lebam:..

hari yang sungguh hangat [panas]
balik kampung pon rase letih giler gaban:..
[kampung yang jauhnya 5 minit pon bley sampai]
balik rumah dah maghrib:..
siap-siap and tunggu "bunga-bunga cinta" balik:..
[lepas anta aku, dear anta mak dear balik rumah yang ke-2 plak:.. banyak betul rumah mak dear]

dear pon pesan, "nak makan tunggu sampai "bunga-bunga cinta" balik eh:..."
aku pon ok kan jerlah and tanye "kul bape nak balik nih?"
"kul 9 dah terpacak! confirm"
"okey:.." dengan rasa girang :)



tepat kul 9 aku tak dengar pon bunyi kete "bunga-bunga cinta" aku nih
aku pon antala sms

"makan tunggu sayang eh:..."
dear diam jer tanpa membalas sms tanda perli sayang tuh:...
tunggu lagi:..
dan lagi:..
dan lagi:..


dah 1/2 burgerdel aku habiskan [kenyangla untuk celah gigi aku]
tak sampai lagi:..
rambut kat kepala ni rase cam nak tercacak dah, dear tak terpacak lagi:..
until aku taip n3 nih pon [korang tengoklah time n3 nih sendiri]
"bunga-bunga cinta" aku tak sampai lagi:..

ade tak rase nak cubit manje sayang geram sampai lebam??
lempang laju-laju?? [yang nih tak bley..dosa]
sepak kuat-kuat [yang nih lagi tak bley..dosa]
 
aku dah lapar giler tahap gaban jadi cipan:..
ketuk-ketuk-ketuk keyboard nih pon dah lemah:..
so, dengan kecewa hiba sadis bersandiwara drama nih aku pon bentila:..
upload n3 yang penghujungnya menemukan kehibaan dalam kekecewaan dan kesedihan:..
lebih-lebih lagi aku dah KELAPARAN rase cam nak merangkak:...

[lepas makan aku sambung tulis

52 minit selepas janji sepatutnye:..
ahaaaa! da balik da:..
aku tunggu dengan penuh senyuman:..
"hai...sejam da berlalu..melencong ke mana??"
"tak de mane..duk rumah mak jer:...."
"eeaaaaaaa[sambil buat muke senyuman kurang pecaye]...yeke rumah mak jer?"
"betul:...sumpah:.."
"dah makan??" [aku saje pancing walaupun da tau da]
"dah..."
"kenape tak sms btau da makan??"
diam sepuluh bahase:..
"sayang dah nak merangkak dah ni:..sib baik da balik"
[aku jeling manje sayang] "teman makan!"
dear bagi senyuman yang buatkan aku tak jadi nak marah:..

pelan-pelan pegi dapur, amik pinggan, makan dengan sopan santun malu-malu dimulakan dengan
Bismillahirrahmanirrahim:....

 sekian lagi tamat~

5 comments:

~** PROFFY **~ said...

so sweet!!

greenhall said...

bnyk maksud word 'makan' ni.
haha

♥akukahmilikmu®♥ said...

syoknya kuar dating...

hans said...

hahaha
agak penyabar disitu

[asam]pedas said...

greenhall: makan nasi, makan ikan, makan ayam, makan-makan:..lalala :)

akukahmilikmu: kuar dating memang syok :)

hans: kene banyak giler bersabar :)